Կան մի շարք սովորական մթերքներ, որոնք մենք ուտում ենք սովորությունից դուրս՝ առանց իմանալու դրանց ազդեցության մասին օրգանիզմի վրա։ Հետևյալ ցանկը ներկայացնում է առողջության, նիհարության և երիտասարդության թաքնված թշնամիներին։ Ինչո՞ւ։ Դա պարզ է, հենց կանոնավոր օգտագործմամբ այս մթերքն է նպաստում քաշի ավելացմանը, կնճիռների ու պզուկների առաջացմանը, ինչպես նաև մազանոթների ընդլայնմանը։
Շաքարավազ
Իհարկե, ցանկը բացվում է մեզ անծանոթ շաքարով։ Քաղցրավենիքի չափից ավելի օգտագործման վտանգների մասին արդեն շատ է խոսվել։ Եկեք ձեր ուշադրությունը հրավիրենք այն փաստի վրա, որ հենց շաքարն է պատասխանատու դեմքի անհետացած, մոխրագույն գույնի, ցելյուլիտի և կնճիռների համար։ Եվ իհարկե ավելորդ կիլոգրամների համար:
Դիետայում շաքարով պարունակվող սննդի ավելցուկը թթվայնացնում է օրգանիզմը, նվազեցնում իմունիտետը և նվազեցնում է հակատարիքային հորմոնների արտադրությունը։
Օգտակար քաղցրացուցիչներ կլինեն բնական մեղրը, օշարակը, ստեվիան։ Իսկ թխվածքաբլիթի փոխարեն ավելի լավ է նախապատվությունը տալ չրերին։
Ալկոհոլ
Հիշեք, որ ալկոհոլը դատարկ կալորիա է, որը ոչ մի օգուտ չի բերում մարմնին: Ալկոհոլային խմիչքների կանոնավոր օգտագործումը հավասարակշռում է հորմոնները և սթրեսի ենթարկում լյարդը: Բացի այդ, ալկոհոլը խաթարում է արյան մատակարարումը։
Պահածոներ
Պահածոյացված մթերքների մեծ մասը պարունակում է քիմիական հավելումներ, որոնք հանգեցնում են դեպրեսիայի և հորմոնալ խանգարումների:
Տապակած սնունդ
Որքան կարամելացված (տապակված) արտադրանքը, այնքան քիչ սննդանյութեր է պարունակում, և այնքան ավելի ծանր տարրեր, որոնք առաջացնում են հոգնածություն և բորբոքում: Նույնիսկ խորոված բանջարեղենը օգուտ չի բերի օրգանիզմին։
Գազավորված ըմպելիքներ
Մեկ շիշ սոդան պարունակում է 10 ճաշի գդալ ռաֆինացված շաքար։ Ավելին, այս ըմպելիքները պարունակում են ֆոսֆատներ, որոնք արագացնում են ծերացումը։ Եվ մի խաբվեք դիետիկ սոդայի հնարքներով. արհեստական քաղցրացուցիչներն ավելի լավը չեն, քան շաքարը: Անբնական բաղադրիչները դանդաղեցնում են նյութափոխանակությունը։
Կաթնամթերք
Այսօր հիպերմարկետներում վաճառվող կաթնամթերքը պարունակում է հսկայական քանակությամբ հակաբիոտիկներ և հորմոններ, որոնք ստիպում են ինսուլինին մտնել օրգանիզմ։ Սա ուղղակիորեն ազդում է մաշկի վիճակի վրա: Կաթի սպիտակուցը, կազեինը և շաքարը՝ կաթնաշաքարը, առաջացնում են բորբոքում, գազ, այտուց և քաշի ավելացում։ Միևնույն ժամանակ, այծի և ոչխարի պանիրն ավելի հեշտ կմարսվի, քան կովի կաթի վրա հիմնված մթերքները։
More Stories
«Վիզուալիզացնելով կոռուպցիան» գրքույկ
«Վիդեոհոլովակների մրցույթ»-ի ամփոփում
Ժամանակակից արվեստագետները ՀՀ-ում և աշխարհում