Restart Gyumri

Civil Initiative Centre NGO

Ամենավտանգավոր սնունդը, որը մենք օգտագործում ենք ամեն օր

Կան մի շարք սովորական մթերքներ, որոնք մենք ուտում ենք սովորությունից դուրս՝ առանց իմանալու դրանց ազդեցության մասին օրգանիզմի վրա։ Հետևյալ ցանկը ներկայացնում է առողջության, նիհարության և երիտասարդության թաքնված թշնամիներին։ Ինչո՞ւ։ Դա պարզ է, հենց կանոնավոր օգտագործմամբ այս մթերքն է նպաստում քաշի ավելացմանը, կնճիռների ու պզուկների առաջացմանը, ինչպես նաև մազանոթների ընդլայնմանը։


Շաքարավազ
Իհարկե, ցանկը բացվում է մեզ անծանոթ շաքարով։ Քաղցրավենիքի չափից ավելի օգտագործման վտանգների մասին արդեն շատ է խոսվել։ Եկեք ձեր ուշադրությունը հրավիրենք այն փաստի վրա, որ հենց շաքարն է պատասխանատու դեմքի անհետացած, մոխրագույն գույնի, ցելյուլիտի և կնճիռների համար։ Եվ իհարկե ավելորդ կիլոգրամների համար:
Դիետայում շաքարով պարունակվող սննդի ավելցուկը թթվայնացնում է օրգանիզմը, նվազեցնում իմունիտետը և նվազեցնում է հակատարիքային հորմոնների արտադրությունը։
Օգտակար քաղցրացուցիչներ կլինեն բնական մեղրը, օշարակը, ստեվիան։ Իսկ թխվածքաբլիթի փոխարեն ավելի լավ է նախապատվությունը տալ չրերին։


Ալկոհոլ
Հիշեք, որ ալկոհոլը դատարկ կալորիա է, որը ոչ մի օգուտ չի բերում մարմնին: Ալկոհոլային խմիչքների կանոնավոր օգտագործումը հավասարակշռում է հորմոնները և սթրեսի ենթարկում լյարդը: Բացի այդ, ալկոհոլը խաթարում է արյան մատակարարումը։
Պահածոներ
Պահածոյացված մթերքների մեծ մասը պարունակում է քիմիական հավելումներ, որոնք հանգեցնում են դեպրեսիայի և հորմոնալ խանգարումների:


Տապակած սնունդ
Որքան կարամելացված (տապակված) արտադրանքը, այնքան քիչ սննդանյութեր է պարունակում, և այնքան ավելի ծանր տարրեր, որոնք առաջացնում են հոգնածություն և բորբոքում: Նույնիսկ խորոված բանջարեղենը օգուտ չի բերի օրգանիզմին։


Գազավորված ըմպելիքներ
Մեկ շիշ սոդան պարունակում է 10 ճաշի գդալ ռաֆինացված շաքար։ Ավելին, այս ըմպելիքները պարունակում են ֆոսֆատներ, որոնք արագացնում են ծերացումը։ Եվ մի խաբվեք դիետիկ սոդայի հնարքներով. արհեստական ​​քաղցրացուցիչներն ավելի լավը չեն, քան շաքարը: Անբնական բաղադրիչները դանդաղեցնում են նյութափոխանակությունը։


Կաթնամթերք
Այսօր հիպերմարկետներում վաճառվող կաթնամթերքը պարունակում է հսկայական քանակությամբ հակաբիոտիկներ և հորմոններ, որոնք ստիպում են ինսուլինին մտնել օրգանիզմ։ Սա ուղղակիորեն ազդում է մաշկի վիճակի վրա: Կաթի սպիտակուցը, կազեինը և շաքարը՝ կաթնաշաքարը, առաջացնում են բորբոքում, գազ, այտուց և քաշի ավելացում։ Միևնույն ժամանակ, այծի և ոչխարի պանիրն ավելի հեշտ կմարսվի, քան կովի կաթի վրա հիմնված մթերքները։

Spread the love